Τους χειμερινούς μήνες το αμπέλι “κοιμάται” Στο τέλος του Φλεβάρη αρχές Μάρτη ξεκινά ο κύκλος βλάστησης των πρέμνων. Μετά το κλάδεμα το φυτό αρχίζει και ενεργοποιείται και το ριζικό του σύστημα ξεκινά να απορροφά συστατικά από το έδαφος κι αρχίζει να αναπτύσσεται. Η όλη εξέλιξη σηματοδοτείται από την δακρύρροια των φυτών γνωστή και ως το […]
ΨΗΦΙΣΜΑ Της 25ης Ιανουαρίου του αμπελοοινικού κλάδου ΟΧΙ στην επιβολή ΕΦΚ στο κρασί ΟΧΙ στο νόμο που δυναμιτίζει τα θεμέλια της αμπελοκαλλιέργειας και των οινοποιείων Τα οινοποιεία της χώρας , σήμερα 25 Ιανουαρίου και για πρώτη φορά σε συνθήκες ειρηνικής περιόδου στη νεώτερη ιστορία, θα μείνουν κλειστά. Δεν πρόκειται για απεργία των εργαζομένων, ούτε […]
Την καλύτερη ποιότητα φαίνεται πως διαθέτει το Θεσσαλικό Τσίπουρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου “Δήμητρα”, καθώς αναδείχθηκε πρώτο στο συγκεκριμένο τομέα ανάμεσα σε 140 άλλα τσίπουρα. Η διάκριση για το τσίπουρο του Συνεταιρισμού της Αγχιάλου έγινε στο πλαίσιο δειγματοληψιών που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος. “Για εμάς […]
Με μοναδικό, για την Ελλάδα, τρόπο ο Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου « Η Δήμητρα» υποστηρίζει το εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών και προβάλει μέσω του κρασιού και του τσίπουρου, την Μαγνησία σε όλο τον κόσμο. Στις αρχές του αιώνα με τις αναταραχές στις πόλεις της Ανατολικής Ρωμυλία, ένα μεγάλο κύμα Ελλήνων εγκατέλειψαν την περιοχή, πέρασαν στην Ελλάδα και […]
Το δάκρυ της αμπέλου
ΟΧΙ στην επιβολή ΕΦΚ στο κρασί
Σύσσωμη η Οινοποιεία λέει ΟΧΙ στον Φόρο στο Κρασί
Διάκριση για το τσίπουρο του Συνεταιρισμού Αγχιάλου
Οίνος και τσίπουρο για όλες τις προτιμήσεις